12_boatandyachtnews_mayıs_2015_kapak_300

 

Merhaba.

Fuarların önemi ve işimizle ilgiliyse hayatımız üzerindeki etkileri hatırı sayılır derecede yüksek. Katılımcıların önemli meblağlar ödediği, konusunda alıcı ile satıcıyı kolayca bir araya getiren, en yeni teknolojileri ve ürünleri tüketici ile buluşturan bu önemli organizasyonların diğer önemli ayağı ise medya. Medya; fuarın zamanını, yerini, tanıtılan ürünleri ve verilmek istenen mesajları ilgili kişilere duyurmanın en kısa ve kolay yolu. Katılımcılar da fuar yönetiminin medyayı kullanarak doğru hedef kitleye ulaşmasını bekliyor. Peki fuar yönetimleri medya mensuplarına nasıl yaklaşıyorlar?

Geçtiğimiz günlerde Kalamış Marina’da düzenlenen “Kalamış Yacht Show”a gittim. Ağırlıkla ikinci el teknelere yer veren bu fuarın sponsorlarından birisi Opel markasıydı. Opel, bu vesile ile binlerce davetiyeyi showroomlarından ücretsiz olarak dağıtmıştı. Basın deskine giderek kartvizitimi yetkiliye verdikten sonra  kaydımın yapılıp giriş kartımın verilmesini beklerken yetkilinin Sarı Basın Kartı istemesi ile bir anda duraksadım. Sarı Basın Kartı, ülkemizdeki en büyük medya kuruluşlarının çalışanlarının bile yarısından azında bulunan bir kart. Bir anda fuar yetkilisine neden sarı basın kartım olmadığını açıklarken buldum kendimi. Yıllardır bu işi yaptığını belirten basın standı görevlisine göre, gelen her medya mensubunda varmış, bende neden yokmuş?

Fuar yönetimlerine önemle hatırlatmak isterim. Fuarlarınız medyada yer buldukça değerlenirler. Aynı zamanda fuarlar sizlerin olduğu kadar bizlerin de çalışma alanlarıdır. Böyle kapıda bilgisiz görevliler bulundurarak, sadece tek girişlik kartlar vererek istediğiniz etkiyi yaratamazsınız.

Bu sene “Kalamış Yacht Show” bizde yer alamayacak. Seneye tekrar gidip durum değişti mi diye bakar, yer verip vermeyeceğimize karar veririz.

 

MAYIS SAYISINDA NELER VAR?

Kısa Haber Türkiye Sujeti Şampiyonası Başlıyor
Tanıtım Magnum 51
Tanıtım Palm Beach 52
Tanıtım Azimut Magellano 66
Tanıtım Ferretti Yachts 690
Tanıtım Riva 76
Tanıtım Benetti Ocean Paradise
Röportaj YATEF Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Cüncan
Eğitim 7’den 70’e
Yelken Dünyası Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015
Yelken Dünyası Avek Dingi Festivali
Yelken Dünyası BAU Bosphorus Sailing Cup
Yelken Dünyası Bilgi Cup 2015
Life Style Otomobil Dünyası

 

İNDİROKU